Browsing by Author "Bayazıt, Safder"
Now showing items 1-11 of 11
-
Alıç (Crataegus azarolus L.) tohumlarının çıkış oranları üzerine bazı uygulamaların etkileri
Çalışkan, Oğuzhan; Mavi, Kazım; Bayazıt, Safder; Kılıç, Derya (Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araşt. Enst., 2020)Bu çalışma, Hatay’ın Belen ilçesinde yaygın olarak yetiştirilen Sarı Alıç genotipine ait tohumların çıkış oranları üzerine farklı uygulamaların etkisini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada 2017 ve 2018 yıllarından ... -
Bazı ceviz(Juglans regia l.)genotiplerinin Yayladağı(Hatay) koşullarındaki fenolojik özellikleri ve yan dal verimliliği
Bayazıt, Safder (2011)Bu araştırma 2008-2009 yıllarında Yayladağı (Hatay) koşullarında yetiştirilen 8 yaşlı ceviz parselinde 12 ceviz genotipinde yapraklanma, erkek ve dişi çiçeklerin açma zamanlan ve yan dallarda meyve tutum oranlarının ... -
Bazı Trabzon hurması (Diospyros kaki L.) tür ve çeşitlerinin soğuklama gereksinimlerinin saptanması
Çalışma, 2003-2004 ve 2004-2005 yılları arasında, Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümüne ait Araştırma ve Uygulama Bahçesinde bulunan Diospyros virginiana L. ve Diospyros lotus L. türleri ile Diospyros kaki L. ... -
Evaluation of the genetic diversity of pomegranate accessions from Turkey using new microsatellite markers
Turkey has many valuable genetic resources for pomegranate; however, there have not been many studies on the identification and characterization of these important genetic resources. New microsatellite markers were used ... -
Evaluation of the genetic diversity of pomegranate accessions from Turkey using new microsatellite markers
Turkey has many valuable genetic resources for pomegranate; however, there have not been many studies on the identification and characterization of these important genetic resources. New microsatellite markers were used ... -
Hatay koşullarında yetiştirilen çileklerde yaz dikim zamanlarının belirlenmesi
Özdemir, Emine; Gündüz, Kazım; Bayazıt, Safder (2002)Bu araştırma 2000-2002 yılları arasında Hatay koşullarında farklı yaz dikim za-manlarının (1 Temmuz, 15 Temmuz, 1 Ağustos, 15 Ağustos) Dorit, Camarosa ve Selva çilek çeşitlerinde verim, erkencilik ve kalite üzerine etkilerini ... -
Organik olarak yetiştirilen Kütahya ve Montmorency vişne çeşitlerinin meyve kalite özellikleri
Kılıç, Derya; Keleş, Tayfun; Çalışkan, Oğuzhan; Bayazıt, Safder (Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araşt. Enst., 2020)Bu çalışma organik olarak yetiştirilen Kütahya ve Montmorency vişne çeşitlerinin meyve kalite özelliklerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışma, 7 yaşlı ve Maxma 14 anacı üzerine aşılı Kütahya ve Montmorency ... -
‘Owari satsuma’ mandarin çeşidinin soğukta muhafazasına sodyum metabisülfit uygulamalarının etkileri
Özdemir, Ahmet Erhan; Didin, Mustafa; Bayazıt, Safder; Alakraa, Najd; Gürses, Hasan Kaan; Akı, Mehmet Kazım (Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 2020)Bu çalışmada ‘Owari Satsuma’ mandarin çeşidinin soğukta muhafazasına sodyum metabisülfit uygulamalarının etkileri belirlenmiştir. Kontrol, su uygulaması ile %1 ve 5 sodyum metabisülfit uygulamaları yapılan meyveler 5±0.5℃’de ... -
Seçilmiş bazı ceviz (Juglans regia) tiplerinin stoma yoğunlukları
Çağlar, Semih; Sütyemez, Mehmet; Bayazıt, Safder (2004)Bu araştırmada iki farklı ekolojide yürütülen (karasal iklim-Kahramanmaraş ili ve Akdeniz iklimi- Hatay ili) seleksiyon çalışmalarında seçilmiş olan bazı ceviz tiplerinin stoma yoğunlukları belirlenmiştir. Kahramanmaraş ... -
Tüplü taze fideyle yüksek tünelde yetiştirilen bazı çilek çeşitlerinin Amik Ovası koşullarında verim, kalite ve erkencilik durumlarının belirlenmesi
Özdemir, Emine; Gündüz, Kazım; Bayazıt, Safder (2001)Bu çalışmada Amik ovası koşullarında yedi çilek çeşidi (Camarosa, Sweet Charlie, Seascape, Pajaro, Chandler, Dorit, Selva) tüplü taze fideyle yüksek tünelde yetiştirilerek verim, kalite ve erkencilik durumları incelenmiştir. ... -
Türkiye'de ceviz (Juglans regia L.) araştırmaları
Bayazıt, Safder; Tefek, Hilal; Çalışkan, Oğuzhan (2016)Ceviz kültür tarihinin eskiliği, adaptasyon kabiliyetinin üstünlüğü, genetik çeşitliliğinin fazlalığı, besin içeriği, sanayide kullanımı ve bunlara bağlı ekonomik getirisi nedeniyle üzerinde çok fazla araştırma yapılan bir ...