Browsing by Author "Toplu, Celil"
Now showing items 1-10 of 10
-
‘Amankaki’ ve ‘Hachiya’ Trabzon hurması çeşitlerinde sıcak su uygulamalarının burukluğu önlemeye ve kaliteye etkisi
Bu çalışmada ,,Amankaki" ve ,,Hachiya" Trabzon hurması çeşitlerinde sıcak su uygulamalarının burukluğu önlemeye ve kaliteye etkisi araştırılmıştır. Burukluğu gidermek için meyveler 1 ve 5 saat 20 ?C, 5 saat 40 ?C ve 1 saat ... -
Bazı uygulamaların bacon avokado çeşidinin modifiye atmosferde muhafazasına etkileri
Altan, Hürü; Alkan, Sevinç; Yılmaz, Serdar; Özdemir, Ahmet Erhan; Toplu, Celil; Duman, Canan; Ünlü, Mustafa (2017)Bu çalışmada Bacon avokado çeşidinin modifiye atmosfer paketleme (MAP), 1-Metilsiklopropan (1-MCP) uygulaması ve MAP+1-MCP uygulamasının muhafaza performanslarına etkisi belirlenmiştir. 1-MCP uygulanan ve/veya modifiye ... -
Dörtyol ve Samandağ (Hatay)'da yetiştirilen valencia late portakalarının soğukta muhafazası sırasında kalite değişimleri
Özdemir, Ahmet Erhan; Ertürk Çandır, Elif; Kaplakıran, Mustafa; Toplu, Celil; Demirkeser, Turan Hakan; Yıldız, Ercan (2009)Bu çalışmanın amacı, Dörtyol ve Samandağ yörelerinde yetiştirilen Valencia Late portakallarının soğukta muhafazası sırasında meyve kalitesinde görülen değişimlerin belirlenmesidir. Araştırmada, 7 x 7 m aralıklarla tesis ... -
Dörtyol ve Samandağ yörelerinde yetiştirilen washington navel portakallarının kalitesine soğukta muhafazanın etkisi
Özdemir, Ahmet Erhan; Ertürk Çandır, Elif; Kaplankıran, Mustafa; Demirkeser, Turan Hakan; Toplu, Celil; Yıldız, Ercan (2008)Bu çalısmanın amacı, Dörtyol ve Samandağ yörelerinde yetistirilen Washington Navel portakallarının sogukta muhafazası sırasında meyve kalitesinde görülen degisimlerin belirlenmesidir. Arastırmada, 7 x 7 m aralıklarla tesis ... -
Farklı sıcaklıklarda muhafaza edilen ruby red altıntoplarında kalite parametrelerinin değişimi
Özdemir, Ahmet Erhan; Ertürk Çandır, Elif; Kaplankıran, Mustafa; Demirkeser, Turan Hakan; Toplu, Celil; Yıldız, Ercan (2008)Bu çalışmanın amacı, Ruby Red altıntoplarının farklı sıcaklıklarda soğukta muhafazası sırasında meyve kalitesinde görülen değişimlerin belirlenmesidir. Araştırmada, 7 x 7 m aralıklarla Dörtyol’da tesis edilmiş Yerli Turunç ... -
Fremont ve Nova mandarin çeşitlerinin meyve gelişim sürecindeki kalite parametrelerindeki değişimler ve derim olumu
Özdemir, Ahmet Erhan; Kaplankıran, Mustafa; Çandır, Elif; Demirkeser, Turan Hakan; Toplu, Celil; Yıldız, Ercan (2015)Bu çalışmanın amacı, Dörtyol koşullarında yetiştirilen Fremont ve Nova mandarin çeşitlerinin meyve kalitesinde görülen değişimlerin ve derim zamanının belirlenmesidir. Bu araştırmada yerli turunç anacı üzerine aşılı Fremont ... -
Fuyu ve Harbiye Trabzon hurması çeşitlerinde kalite kayıpları ve önleme yolları
Bu araştırma, Hatay ili Dörtyol ilçesindeki Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Bahçesinde yetiştiriciliği yapılan Fuyu ve Harbiye Trabzon hurması çeşitleriyle yürütülmüştür. Meyvelerde görülen ... -
Hatay-Dörtyol koşullarında yetiştirilen Fuerte ve Zutano avokado çeşitlerinin soğukta muhafaza performans
Özdemir, Ahmet Erhan; Ertürk Çandır, Elif; Toplu, Celil; Kaplankıran, Mustafa; Demirkeser, Turan Hakan; Yıldız, Ercan (2010)Bu çalışmanın amacı, Dörtyol koşullarında yetiştirilen Fuerte ve Zutano avokado çeşitleri meyvelerinin soğuk hava depolarında muhafaza süresi ve meyve kalitesinde görülen değişimlerin belirlenmesidir. Bu araştırmada 5x6 m ... -
Hatay-Dörtyol yöresinde yetiştirilen star ruby altıntoplarının soğukta muhafazası sırasında kalite parametrelerinin değişimi
Özdemir, Ahmet Erhan; Ertürk Çandır, Elif; Kaplankıran, Mustafa; Demirkeser, Turan Hakan; Toplu, Celil; Yıldız, Ercan (2008)Bu çalışmanın amacı, Star Ruby altıntoplarının soğukta muhafazası sırasında meyve kalitesinde görülen değişimlerin belirlenmesidir. Araştırmada, 7x7 m aralıklarla tesis edilmiş Yerli Turunç anacı üzerine aşılı Star Ruby ... -
Seasonal carbohydrate changes in the leaves of some satsuma cultivars on different rootstocks
The seasonal changes of carbohydrate content were monitored in the leaves of ‘Okitsu’, ‘Clausellina’, and ‘Silverhill’ satsuma cultivars budded on the sour orange (Citrus aurantium L. var. Yerli), Carrizo and Troyer citranges ...