Browsing by Author "Yetişir, Halit"
Now showing items 1-13 of 13
-
Aşılı üretilen crimson tide karpuz çeşidinin hasat olum zamanının saptanması
Özdemir, Ahmet Erhan; Yetişir, Halit; Çandır, Elif; Aras, Veysel; Aslan, Ömer; Üstün, Durmuş; Ünlü, Mustafa (2014)Bu çalışmada; Ferro, RS841, Agentario ve Macis anaçları üzerinde aşılı yetiştirilen Crimson Tidekarpuz çeşidinin hasat olum zamanının belirlenmesi amaçlanmıştır. Aşılanmamış Crimson Tide çeşidimeyveleri kontrol olarak ... -
Bazı kimyasal uygulamalarının lital marul (Lactuca sativa L.) çeşidinde baş oluşumu üzerine etkileri
Yılmaz, Cenap; Yetişir, Halit; Sarı, Nebahat (2002)Bir Akdeniz iklimi sebzesi olan marul (Lactuca sativa L.) taze tüketime yönelik olarak yetiştirilen bir sebzedir. Dünyada ve Türkiye'de marul üretimindeki en büyük sorunlardan biri türün erken sapa kalkmaya eğilimidir. Bu ... -
Çukurova koşullarında turp yetiştiriciliği için elverişli ekim zamanlarının araştırılması
Araştırma, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü araştırma ve uygulama alanında yürütülmüştür. Araştırmada, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü tarafından seleksiyon ıslahı ... -
Effect of hypocotyl morphology on survival rate and growth of watermelon seedlings grafted on rootstocks with different emergence performance at various temperatures
Yetişir, Halit; Sarı, Nebahat (2004)Bu çalışmada farklı anaçların ve karpuzun değişik sıcaklıklarda çıkış performansları ve hipokotil morfolojisinin aşı tutma oranına ve bitki gelişimine etkileri çalışılmıştır. Anaç olarak; Ç. moschata, C. maxima (Ancan), ... -
Effect of priming on germination of Langenaria siceraria genotypes at low temperatures
This work was carried out to test whether germination of fifteen Lagenaria siceraria genotypes which were collected from western and southern parts of Turkey were improved by KNO3 and NaCl treatments. The experiment was ... -
Hatay ve Adana illerinde kavun üretiminin sosyo-ekonomik açıdan değerlendirilmesi
Falay, Onur; Yetişir, Halit (2011)Bu çalışma, Adana ve Hatay illerinde kavun yetiştiriciliği yapan üreticilerin sosyo-ekonomik açıdan durumlarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Adana ve Hatay illerinde kavun yetiştiriciliği yapan üreticilerle yüz yüze ... -
Hatay ve Adana illerinde kavun üretiminin yetiştiricilik açısından değerlendirilmesi
Falay, Onur; Yetişir, Halit (2012)Bu çalışma, Adana ve Hatay illerinde kavun üreticilerin yetiştiricilik açısından durumlarını belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Anket çiftçilerle yüz yüze görüşülerek yapılmıştır. Adana ve Hatay illerinde toprak hazırlığı ... -
Phytochemical characteristics of grafted watermelon on different bottle gourds (Lagenaria siceraria) collected from the Mediterranean region of Turkey
Çandır, Elif; Yetişir, Halit; Karaca, Fatih; Üstün, Durmuş (2013)The objective of this study is to determine the sugar, organic acid, and carotenoid content of Crimson Tide watermelons grafted onto bottle gourd genotypes collected from the Mediterranean region of Turkey. The experiment ... -
Plant Growth and mineral element content of different gourd species and watermelon under salinity stress
Yetişir, Halit; Uygur, Veli (2009)Crimson Tide karpuz [Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. and Nakai] çeşidi ve karpuza anaçlık potansiyeli olan 7 farklı kabak genotipi [Cucurbita maxima, C. moschata, Luffa cylindrica, Benincasa hispida, Lagenaria siceraria ... -
Rootstock potential of Turkish Lagenaria siceraria germplasm for watermelon : Plant growth, yield and quality
Karaca, Fatih; Yetişir, Halit; Solmaz, İlknur; Çandır, Elif; Kurt, Şener; Sarı, Nebahat; Güler, Zehra (2012)Abstract: Th e rootstock potential of 21 bottle gourds (Lagenaria siceraria) collected from the Mediterranean region (Turkey) was investigated for watermelon with regard to plant growth, yield, and fruit quality. Th e ... -
Rootstock potential of Turkish lagenaria siceraria germplasm for watermelon: Plant growth,graft compatibility, and resistance to fusarium
Türkiye’nin su kabağı (Lagenaria siceraria) genetik kaynaklarının karpuz için anaçlık potansiyeli araştırılmıştır. Çalışma için morfolojik karakterlere göre 210 genotip arasından 72 su kabağı genotipi seçilmiştir. İki tane ... -
Sebzelerde aşılama
Yetişir, Halit; Yarşı, Garip; Sarı, Nebahat (2004)Dünyanın birçok bölgesinde sebze üretiminde aşılı fide kullanımı yaygın bir uygulama haline gelmiştir. Aşılı fide kullanımı geç sonbahardan erken ilkbahara kadar devam eden düşük sıcaklık, düşük ışık yoğunluğu ve yüksek ... -
Sergen koşullarda aşılı crimson tide çeşidi karpuzlarda kalite parametrelerindeki değişimler
Aras, Veysel; Özdemir, Ahmet Erhan; Yetişir, Halit; Çandır, Elif; Güler, Zehra; Aslan, Ömer; Üstün, Durmuş; Baltaer, Özay; Ünlü, Mustafa (2015)Bu çalışmada; Ferro, RS841, Agentario ve Macis anaçları üzerinde aşılı yetiştirilen Crimson Tide karpuz çeşidinin sergen koşullarda 2009 -2010 yıllarında derim sonrası kalitesini belirlemek amaçlanmıştır. Aşılanmamış Crimson ...