• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@MKU
  • Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin
  • Öğe Göster
  •   DSpace@MKU
  • Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Dörtyol ve Samandağ yörelerinde yetiştirilen washington navel portakallarının kalitesine soğukta muhafazanın etkisi

Göster/Aç

Tam Metin / Full Text (182.9Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2008

Yazar

Özdemir, Ahmet Erhan
Ertürk Çandır, Elif
Kaplankıran, Mustafa
Demirkeser, Turan Hakan
Toplu, Celil
Yıldız, Ercan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalısmanın amacı, Dörtyol ve Samandağ yörelerinde yetistirilen Washington Navel portakallarının sogukta muhafazası sırasında meyve kalitesinde görülen degisimlerin belirlenmesidir. Arastırmada, 7 x 7 m aralıklarla tesis edilmis Yerli Turunç anacı üzerine asılı Washington Navel portakalı meyveleri kullanılmıstır. Washington Navel portakalları 4 ve 6°C’lerde ve %85-90 oransal nemde ayda bir analizlenmek üzere 6 ay süreyle muhafaza edilmislerdir. Muhafaza sırasında meyvelerde meydana gelen fiziksel ve kimyasal degisimler (agırlık kayıpları, usare, yesil kapsüllü meyve, suda çözünebilir toplam kuru madde, pH, titre edilebilir asit, meyve kabuk rengi L* ve hº degeri) ile mantarsal ve fizyolojik bozulmalar incelenmistir. Dörtyol kosullarında yetistirilen Washington Navel portakallarının 4°C sıcaklık ve %85-90 oransal nemde 4-5 ay, 6°C sıcaklık ve %85-90 oransal nemde ise en fazla 4 ay depolanabilecegi saptanmıstır. Samandag kosullarında yetistirilen Washington Navel portakallarının 4°C sıcaklık ve %85-90 oransal nemde en fazla 4 ay ve 6°C sıcaklık ve %85-90 oransal nemde 3 ay kalitelerinden çok fazla bir sey kaybetmeden depolanabilecegi saptanmıstır.
 
This study aimed to investigate quality changes in Washington Navel oranges grown in Dörtyol and Samandag regions during storage. Washington Navel orange fruits were harvested from trees grafted on sour orange rootstock which were planted 7 x 7 m. These oranges were stored at 4 and 6°C and 85-90% relative humidity for 6 months. Changes in weight loss, total soluble solids, juice and juice pH, titratable acidity, green bottom, skin colour L* and hº values incidence of fungal and physiological disorders, were determined during storage at a 30-day interval. According to data, Washington Navel oranges stored best at 4°C. Washington Navel oranges grown in Dörtyol region could be stored at 4°C and 85-90% relative humidity for 4-5 months and at 6°C and 85-90% RH for 4 months. Washington Navel oranges grown in Samandag region could be stored at 4°C and 85-90% relative humidity for 4 months and at 6°C and 85-90% RH for 3 months.
 

Kaynak

Bahçe

Cilt

37

Sayı

1

Bağlantı

https://trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/T1RJME9ETXo=
https://hdl.handle.net/20.500.12483/1061

Koleksiyonlar

  • TR Dizin İndeksli Yayınlar [2605]
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin [2392]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Hatay

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber || Kütüphane || Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi || OAI-PMH ||

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Hatay:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.