• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace@MKU
  • Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin
  • View Item
  •   DSpace@MKU
  • Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The effects of feeding level and stocking density on the growth and feed efficiency of himri barbel fry, Barbus luteus (Heckel, 1843)

Thumbnail

View/Open

Tam Metin / Full Text (82.63Kb)

Access

info:eu-repo/semantics/openAccess

Date

2009

Author

Gökçek, Kaya
Tepe, Yalçın

Metadata

Show full item record

Abstract

Two stocking densities (20 and 40 fry/80-l tank) with 4 feeding rates (2.5%, 5.0%, 7.5%, and 10.0% body weight/day) were used to determine the optimum feeding level for himri barbel fry during a 60-day culture period. Water quality parameters (temperature, dissolved oxygen, pH, and total ammonia nitrogen) were monitored during the experiment. Final body weight and specific growth rate (SGR) was significantly lower with the 2.5% feeding rate than with the others, at both stocking densities; however, no significant differences were observed between the other feeding rates and between stocking densities. The best feed conversion ratio (FCR) of 1.37 was achieved with the 2.5% feeding rate and stocking density of 40 fry/80 l; yet, in terms of total yield and survival the optimal FCR of 1.50 was obtained with the 5.0% feeding rate and 40 fry/80 l. At the 10.0% feeding rate survival rates were significantly lower. Both feeding ratio and stocking density also affected water quality parameters.
 
Sarıbenli balığı yavrularının optimum besleme seviyesinin belirlenmesi amacıyla üç tekerrürlü iki stoklama yoğunluğu (20 ve 40 fry/80-l tank) ile 4 yemleme seviyesi (% 2,5, % 5,0, % 7,5, % 10,0)’den oluşan 60 günlük bir deneme kurulmuştur. Deneme boyunca su kalitesi parametrelerinden sıcaklık, çözünmüş oksijen, pH, toplam amonyak azotu izlenmiştir. Deneme sonu vücut ağırlığı ve spesifik büyüme oranı her iki stoklama yoğunluğunda da % 2,5 yemleme oranında belirgin olarak daha düşük bulunmuştur. Bununla beraber, diğer yemleme seviyeleri ve stoklama yoğunluklarında belirgin farklılıklar gözlenmemiştir. En iyi yem değerlendirme oranı (YDO) 1,37 ile % 2,5’luk yemleme oranı ve 40 fry/80 l’lik grupta elde edilmiştir. Ancak toplam ürün miktarı ve yaşam oranı dikkate alındığında, optimum YDO olan 1,5, % 5,0’lik yemleme seviyesi ve 40 fry/80 l’lik grupta sağlanmıştır. % 10,0’luk yemleme oranında yaşam oranı belirgin olarak düşmüştür. Su kalitesi parametreleri de günlük yemleme oranı ve stoklama yoğunluğu tarafından etkilenmiştir.
 

Source

Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences

Volume

33

Issue

1

URI

https://trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/T0Rrek5UazU=
https://hdl.handle.net/20.500.12483/1258

Collections

  • TR Dizin İndeksli Yayınlar [2602]
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin [2392]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Hatay

by OpenAIRE
Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherCategoryLanguageAccess TypeThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherCategoryLanguageAccess Type

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Guide || Library || Hatay Mustafa Kemal University || OAI-PMH ||

Hatay Mustafa Kemal University, Hatay, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Hatay Mustafa Kemal University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Hatay:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.