• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@MKU
  • Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin
  • Öğe Göster
  •   DSpace@MKU
  • Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Aşılı üretilen crimson tide karpuz çeşidinin hasat olum zamanının saptanması

Thumbnail

Göster/Aç

Tam Metin / Full Text (761.9Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2014

Yazar

Özdemir, Ahmet Erhan
Yetişir, Halit
Çandır, Elif
Aras, Veysel
Aslan, Ömer
Üstün, Durmuş
Ünlü, Mustafa

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada; Ferro, RS841, Agentario ve Macis anaçları üzerinde aşılı yetiştirilen Crimson Tidekarpuz çeşidinin hasat olum zamanının belirlenmesi amaçlanmıştır. Aşılanmamış Crimson Tide çeşidimeyveleri kontrol olarak kullanılmıştır. Kulakçık ve sülüğü yeşil, kulakçık ve sülükten birisi kurumuşve kulakçık ve sülüğün her ikisi de kurumuş olmak üzere her anaç x kalem kombinasyonundankarpuzların hasadı yapılmıştır. Meyve ağırlığı, meyve çapı, kabuk kalınlığı, suda çözünebilir toplamkuru madde içeriği (SÇKM), titre edilebilir asitlik (TEA), pH, meyve eti sertliği (MES), meyve etrengi (L*, h°), meyve etinde kopma , meyve olgunluğu ve duyusal analizler gibifiziksel ve kimyasal analizler yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, kulakçık ve sülüğü kurukarpuzlarda meyve ağırlığı en fazla olurken, RS841 anacı üzerine aşılı Crimson Tide karpuz çeşidimeyvelerinin ağırlığı en fazla olmuştur. Kulakçık ve sülüğü yeşil olanlarda en az SÇKM ve kulakçıkve sülüğü kuru karpuzlarda duyusal kalite (tat) en yüksek olurken, kulakçık ve sülüğü yeşil olanlardaen düşük tat saptanmıştır. Kulakçık ve sülüğü kuru olanlarda en düşük MES olurken, Ferro ve RS841anaçları üzerine aşılı karpuzlarda MES en yüksek olmuştur
 
The objective of this study is to determine the harvest time of Crimson Tide watermelon cultivargrafted on Ferro, RS841, Agentario and Macis rootstocks. Ungrafted Crimson Tide cultivar fruitswere be used as control. Harvest of watermelons from each rootstock x scion combinations includinggreen atrium and leech, green atrium and dry leech or dry atrium and green leech and dry atrium andleech was made. Changes in physical and chemical analysis such as fruit weight, diameter, rindthickness, total soluble solid content, titratable acidity, pH, fruit flesh firmness, fruit flesh color (L*,h°), hollow heart in fruit flesh , fruit maturity of watermelon were be determined. Sensoryevaluation for taste was also performed. According to data, the highest fruit weight wereobtained from dry atrium and leech watermelons while the highest fruit weight Crimson Tidewatermelon cultivar grafted on RS841, rootstock. The lowest total soluble solid (%TSS) wereobtained from green atrium and leech and the highest sensory quality (taste) were obtained from dryatrium and leech watermelons while the lowest taste from green atrium and leech. The lowest fruitflesh firmness were obtained from dry atrium and leech watermelons while the highest fruit fleshfirmness Crimson Tide watermelon cultivar grafted on RS841 and Ferro rootstocks
 

Kaynak

Alatarım

Cilt

13

Sayı

2

Bağlantı

https://trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRrME1UZ3dNQT09
https://hdl.handle.net/20.500.12483/2106

Koleksiyonlar

  • TR Dizin İndeksli Yayınlar [2870]
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin [2392]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Hatay

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreBölüme GöreYayıncıya GöreKategoriye GöreDile GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber || Kütüphane || Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi || OAI-PMH ||

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Hatay:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.