• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace@MKU
  • Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin
  • View Item
  •   DSpace@MKU
  • Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Kıl keçisi yetiştiriciliğinin organik üretim bakımından uygunluğu

Thumbnail

View/Open

Tam Metin / Full Text (351.9Kb)

Access

info:eu-repo/semantics/openAccess

Date

2017

Author

Keskin, Mahmut
Gül, Sabri
Biçer, Osman
Gündüz, Zuhal

Metadata

Show full item record

Abstract

Tarımsal üretimin entansifleşmesi artan nüfusun beslenebilmesi için gerekçe olsa da son yıllarda toplumun bilinçlenmesine paralel olarak organik ya da ekolojik ürünlere talep artmaktadır. Yetiştirme sistemi nedeni ile bu yapıya uygun olan ya da birkaç düzenleme ile uygun hale gelebilecek olan Kıl keçi yetiştiriciliği Türkiye'nin büyük bir bölümünde yapılmaktadır. Bu çalışmada Kıl keçi yetiştiriciliği Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ile birlikte değerlendirilmiştir. Çalışma, melezleme tehdidi altında olan Kıl keçinin organik üretim kapsamında değerlendirilmesi ile sürdürülebilirliğinin sağlanması bakımından önemlidir.
 
Although the intensification of agricultural production is the reason for feeding of increasing human population the demand for organic or ecological products is increasing in parallel with the social consciousness in recent years. Hair goat breeding is made in a large part of Turkey that is suitable or may become suitable for organic production system with a few arrangements. In this study, Hair goat breeding was evaluated together with the Regulation on the Principles and Implementation of Organic Agriculture. The study is important in terms of ensuring sustainability of hair goats under the threat of crossbreeding by assessing it within organic production.
 

Source

Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi

Volume

5

Issue

13

URI

https://trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpjek9EQTBOQT09
https://hdl.handle.net/20.500.12483/2800

Collections

  • TR Dizin İndeksli Yayınlar [2595]
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin [2392]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Hatay

by OpenAIRE
Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherCategoryLanguageAccess TypeThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherCategoryLanguageAccess Type

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Guide || Library || Hatay Mustafa Kemal University || OAI-PMH ||

Hatay Mustafa Kemal University, Hatay, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Hatay Mustafa Kemal University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Hatay:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.