Search
Now showing items 1-10 of 11
Koyunculuk üretim faaliyetinin faktör analizi : Orta-Güney Anadolu örneği
(2008)
Türkiye koyun varlığı bakımından zengin ancak verimsiz bir popülâsyona sahiptir. 2005 yılı itibariyle 25,3 milyon adet baş koyuna sahip olan Türkiye’nin koyun popülâsyonun %20,50’si Orta-Güney Anadolu Bölgesinde yer ...
Koyunculuk üretim faaliyetinin faktör analizi: Orta-güney Anadolu örneği
(2008)
Türkiye koyun varlığı bakımından zengin ancak verimsiz bir popülâsyona sahiptir. 2005 yılı itibariyle 25,3 milyon adet baş koyuna sahip olan Türkiye'nin koyun popülâsyonun %20,50'si Orta-Güney Anadolu Bölgesinde yer ...
Hatay İlinde meyve fidanı üreten işletmelerin ekonomik analizi
(2015)
Bu çalışmada, Hatay ilinde meyve fidanı üreten işletmelerin ekonomik yapıları incelenerek, işletmelerin fidan üretim faaliyetleri ve ekonomik üretim değerleri ortaya konulmuştur. Bu çalışma, işletmelerle bireysel olarak ...
Hatay ilinde meyve fidanı üreten işletmelerin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri
(2015)
Bu çalışmada, Hatay İlinde meyve fidancılığı sektörünün yapısı ve sorunları ortaya konulmuş, çözüm önerilerinde bulunulmuştur. Bu çalışma, 92 meyve fidancılığı işletmesinde tam sayım yöntemi ile yürütülmüştür. İşletmelerde ...
Hatay ili meyve fidanı üreticisi işletmelerin GZFT analizi ile değerlendirilmesi
(2016)
Bu çalışmada Hatay ilinde fidan üretimi yapan işletmelerin mevcut durumunu ortaya koymak amacıyla GZFT(Güçlü yönler, Zayıf yönler, Fırsatlar, Tehditler) analizi yapılmıştır. Araştırmada 92 meyve fidanı üreticisi işletme ...
Consumers' perception about genetically modified foods and their purchase intention in the city center of Hatay, Turkey
(2016)
Bu çalışmada, Hatay ili merkezinde yaşayan tüketicilerin genetiği değiştirilmiş ürünler hakkındaki algıları ve satın alma gönüllülükleri incelenmiştir. Çalışmanın ana materyali, yüz yüze görüşme yöntemi ile 343 tüketiciden ...
Consumers’ knowledge, attitudes and behavior assessment about food safety : the case study of Hatay province of Turkey
(2015)
Gıda hassasiyetinin gelişimi toplumsal büyüme ile birlikte artmaya başladı. Tüketici bilinci giderek doğru ve dengeli bilginin genişlemesi ile artmaktadır. Artan bir şekilde tüketen dünyada gıda ürünlerini satın alma ...
Agricultural water management problems in Hatay (Turkey)
(2017)
This research was completed in 2014, in an attempt to determine the problems and solutions of the irrigation unions and their members who operate in the city of Hatay. The research involves 6 out of 8 irrigation unions ...
Akdeniz Bölgesindeki devekuşu işletmelerinin mevcut durumu, ekonomik analizi ve işletmecilik sorunları
(2006)
Bu çalışmada; Türkiye'de yaklaşık on yıllık bir geçmişe sahip olan devekuşu yetiştiriciliğinin Akdeniz bölgesindeki mevcut durumu ile ilgili yetiştiricilik bilgileri ve ekonomik analizi yapılmıştır. Yetiştiricilik ile ...
Hatay ilinde projeli ve projesiz süt sığırcılığı yapan işletmelerin süt sığırcılığı üretim faaliyetlerinin ve faktör verimliliklerinin analizi
(2003)
Bu araştırmada, Hatay ilinde projeli olarak ve ithal kültür ırkı damızlık materyal kullanarak faaliyet gösteren işletmeler ile bunun dışındaki işletmelerin süt sığırcılığı faaliyetlerinin ve faktör verimliliklerinin ...