• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
Search 
  •   DSpace@MKU
  • Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin
  • Search
  •   DSpace@MKU
  • Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 45

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Hatay İlinde meyve fidanı üreten işletmelerin ekonomik analizi 

Tapkı, Nuran; Emeksiz, Faruk; Dağıstan, Erdal (2015)
Bu çalışmada, Hatay ilinde meyve fidanı üreten işletmelerin ekonomik yapıları incelenerek, işletmelerin fidan üretim faaliyetleri ve ekonomik üretim değerleri ortaya konulmuştur. Bu çalışma, işletmelerle bireysel olarak ...
Thumbnail

Mini sprinkler yağmurlama sulama sisteminde, sulama düzeyleri ve amonyum sülfat gübresi uygulamalarının maydanozda nitrat, nitrit ve klorofil İçeriklerine etkileri 

Mansuroğlu Sayılkan, Gülsüm; Bozkurt, Sefer (2015)
Özet Araştırma Hatay-Samandağ ilçesinde 2009-2010 yıllarında tarla şartlarında yürütülmüştür. Çalışmada amonyum sülfat gübresinin 4 farklı dozu (D0:0, D10:10, D20:20 ve D30:30 kg da-1 ) ve 5 farklı sulama düzeyinin (S100: ...
Thumbnail

Parasitological and pathological investigations on linguatula serrata nymphs in mesenteric lymph nodes in sheep in Konya region in Turkey 

Aldemir, Osman Selçuk; Aydenizöz, Meral; Ateşoğlu, Özlem (2014)
In this study was aimed to investigate spread and pathological findings of Linguatula serrata nymphs in mesenteric lymph nodes (MLNs) in sheep. A total of 1000 MLNs from 140 sheep (125 male and 15 female) were collected ...
Thumbnail

Asi nehri (Antakya) kıyı bandı Rekreasyon alanı donatı elemanları ve kullanıcı memnuniyetinin belirlenmesi 

Bozdoğan, Elif; Öztürk, Sevgi; Korkmaz, Esra (2015)
Bir kentin kimlik kazanmasında önem taşıyan su yüzeyleri, kentin gelişimini yönlendiren, rekreasyonel aktivitelere olanak sağlayan, kentte yaşayanlar üzerinde görsel ve psikolojik etkiler yaratan unsurlardır. Bu çalışmanın ...
Thumbnail

Hatay ilinde meyve fidanı üreten işletmelerin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri 

Tapkı, Nuran; Emeksiz, Faruk; Dağıstan, Erdal (2015)
Bu çalışmada, Hatay İlinde meyve fidancılığı sektörünün yapısı ve sorunları ortaya konulmuş, çözüm önerilerinde bulunulmuştur. Bu çalışma, 92 meyve fidancılığı işletmesinde tam sayım yöntemi ile yürütülmüştür. İşletmelerde ...
Thumbnail

Ziraat fakültesi öğrencilerinin ekolojik dünya görüşlerinin belirlenmesi 

Demirtaş, Bekir; Tapkı, Nuran (2016)
Yeni Ekolojik Paradigma Ölçeği (YEP) insanların çevresel görüş ve tutumlarını belirlemek amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Çevreye duyarlı ve sürdürebilir tarımsal üretim teknikleri Ziraat Mühendisliğinde esas ...
Thumbnail

Yumurtacı tavuklarda biberiye (Rosmarinus officinalis L.) uçucu yağının bazı kan parametreleri ve ince bağırsak mikroflorası üzerine etkileri 

Çimrin, Tülay; Demirel, Murat (2016)
Bu çalışma, yumurtacı tavuklarda biberiye (Rosmarinus officinalis L.) uçucu yağının bazı kan parametreleri ve jejunum bakteri içeriği üzerindeki etkilerini, antibiyotik (klortetrasiklin) ve E vitamini (?-tokoferol asetat) ...
Thumbnail

Biberiye (Rosmarinus officinalisL.) uçucu yağının tavuk yumurtalarının kolesterol ve yağ asitleri düzeyi üzerine etkileri 

Çimrin, Tülay; Demirel, Murat (2016)
Bu çalışma, yumurtacı tavuk karma yemlerine farklı oranlarda ilave edilen biberiye (Rosmarinus officinalisL.) uçucu yağının, E vitamini (?-tokoferol asetat) ve antibiyotik (klortetrasiklin) ile karşılaştırmalı olarak; ...
Thumbnail

Türkiye'de üretilen bazı monofolaral bal örneklerinin biyokimyasal özelliklerinin belirlenmesi 

Gül, Aziz (2016)
biyokimyasal analiz sonuçları Tablo 1'de verilmiştir. Tablo 1'de görüldüğü üzere bal örneklerinin ortalama nem oranları %19,15 olarak bulunmuştur. Bu değer Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği, Avrupa Birliği ve Kodeks standartlarında ...
Thumbnail

Esmer sığırlarda süt verimine etkili çevre faktörleri ile fenotipik, genetik ve çevresel yönelimler ve bazı genetik parametrelerin belirlenmesi 

Selvi, Muhammet Hanifi; Yanar, Mete (2016)
Bu çalışmada, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen Esmer sığırlarda gerçek ve 305 günlük süt verim özelliklerine ait genetik parametreler, etkili makro çevre faktörleri ile gerçek ve 305 ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • . . .
  • 5



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherCategoryLanguageAccess TypeThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherCategoryLanguageAccess Type

My Account

LoginRegister

Discover

AuthorDağıstan, Erdal (6)Tapkı, Nuran (6)Demirtaş, Bekir (4)Parlakay, Oğuz (4)Demirel, Murat (3)Emeksiz, Faruk (3)Çimrin, Tülay (3)Atak, Mehmet (2)Bozdoğan, Elif (2)Camcı, Ömer (2)... View MoreSubject
Gıda Bilimi ve Teknolojisi (45)
Ortak Disiplinler (45)
Ziraat (45)
Bahçe Bitkileri (10)Bitki Bilimleri (10)Su Kaynakları (10)Toprak Bilimi (10)Balıkçılık (9)Biyoliji Çeşitliliğinin Korunuması (9)Biyoloji (9)... View MorePublication Typearticle (44)other (1)Languagetur (31)eng (14)Publication CategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı (44)Diğer (1)Access Typeinfo:eu-repo/semantics/openAccess (45)Date Issued2017 (19)2016 (10)2015 (9)2018 (5)2014 (2)Has File(s)Yes (45)

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Guide || Library || Hatay Mustafa Kemal University || OAI-PMH ||

Hatay Mustafa Kemal University, Hatay, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Hatay Mustafa Kemal University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Hatay:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.