• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace@MKU
  • Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin
  • View Item
  •   DSpace@MKU
  • Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Araştırma Çıktıları
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Interdonato limon ve Ruby Red altıntop çeşitlerinde derim sonrası analizlerde görülen kayıpların saptanması

Access

info:eu-repo/semantics/openAccess

Date

2003

Author

Fatma Temizyürek
Gülşen Büyükaşık
Ahmet Erhan Özdemir
Elif Ertürk

Metadata

Show full item record

Abstract

Derileri meyvelerin değişik sebeplerle analizleri hemen yapılamamaktadır. Bu durumlarda meyveler bir süre bekletilmekte olup, çoğu zaman bekletme koşullan uygun olmamaktadır. İnterdonato limon ve Ruby Red altıntop çeşitleri Hatay ili Samandağ ilçesinde bir üretici bahçesinden derilmiştir. Her iki çeşide ait meyveler derimden hemen sonra analizleri yapıldıktan sonra 4°C ve 20°C civarındaki oda koşullarında meyve ve meyve suyu olarak 1 hafta bekletilmiştir. Bu sırada derimden 3 saat, 6 saat, 12 saat, 1 gün, 2 gün 3 gün ve 7 gün sonra olmak üzere ağırlık kaybı (%), suda çözünebilir toplam kuru madde (%), pH, asitlik (g sitrik asit / 100 mi meyve suyu), usare miktarı (%) ve C vitamini [mg askorbik asit/l00 mi usare (L-askorbik asit)] analizleri yapılmıştır.
 
Cultivars were analysed immediately after harvest, then kept as either fruit or fruit juice at 4'C or 20'C for a week. Percent weight loss, total soluble solids (%TSS), pH, titretable acidity (g citric acid . / 100 ml fruit juice), percent fruit juice, vitamin C [mg Fruits often are unable to be analysed immediately after harvest due to several reasons. In such cases, fruits are kept for a while and in most of the cases, keeping conditions might not be proper, interdonato lemons and Ruby Red grapefruits were harvested from a local orchard in the Samandağ County of the Hatay Province. The fruits of both ascorbic acid/100 ml fruit juice (L-ascorbic acid)] of fruits were determined 3 hours, 6-hours, 12 hours, 1 day, 2 days, 3 days or 7 days after harvest.
 

Source

Alatarım

Volume

2

Issue

1

URI

https://trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TkRneE5qazU=
https://hdl.handle.net/20.500.12483/518

Collections

  • TR Dizin İndeksli Yayınlar [2589]
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - TR Dizin [2392]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Hatay

by OpenAIRE
Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherCategoryLanguageAccess TypeThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherCategoryLanguageAccess Type

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Guide || Library || Hatay Mustafa Kemal University || OAI-PMH ||

Hatay Mustafa Kemal University, Hatay, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Hatay Mustafa Kemal University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Hatay:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.