Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Öksuz, Abdullah" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ N/A ]
    Öğe
    Comparative study on fatty acid profiles of anchovy from Black Sea and Mediterranean Sea (Engraulis encrasichoius L., 1758)
    (Chemical Publishing Co., 2009) Öksuz, Abdullah; Özyilmaz, Ayse; Turan, Cemal
    Fatty acid profile of anchovies (Engraulis encrasichoius) from Black Sea and Mediterranean Sea were determined by using GC-MS. A total of 25 fatty acids were identified. The level of saturated fatty acids (SFA), monounsaturated fatty acids (MUFA) and polyunsaturated fatty acids (PUFA) were found as almost 38, 14.3 and 47.7 % in Mediterranean anchovy (MA), respectively. These levels were followed by 35.40 % (SFA), 29.5 % (MUFA) and 31.27 % (PUFA) in Black Sea anchovy (BSA). Geographical location has no effect on total saturated fatty acids of anchovy, whereas MUFA and PUFA changed significantly. BSA contained greater amount of MUFA and low level of PUFA. Conversely, MA had high level of PUFA and low level of MUFA compare to BSA. The ratio of DHA to EPA was calculated as 5.91 in MA and 1.64 in BSA. Palmitic acid, oleic acid and DHA (22:6 n3) were themost prominent fatty acid in both MA and BSA. DHA level may be considered as a key fatty acid to differentiate MA from the BSA.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim