Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Şahin, Mehmet" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ N/A ]
    Öğe
    Farklı sürelerde süt içirmenin siyah alaca buzağıların gelişim performansına etkileri
    (Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, 2000) Şahin, Mehmet; Şekerden, Özel
    ÖZET FARKLI SÜRELERDE SÜT İÇIRMENİN SİYAH ALACA BUZAĞILARIN GELİŞİM PERFORMANSINA ETKİLERİ Bu çalışmada, Hatay Tarım İşletmesinde yetiştirilen Siyah Alaca buzağılar, 60., 75. ve 90. günde sütten kesilmişlerdir. Erkek buzağılara ait 6. ay canlı ağırlık ortalamaları sırasıyla 134.1+20.84 kg, 143.6±16.19 kg ve 144.6+19.13 kg, dişi buzağılarda yine sırasıyla 129.3+16.60 kg, 134.9+16.14 kg ve 135.6+12.67 kg olarak tespit edilmiştir. Süt içirme süresinin 6. ay canlı ağırlık üzerine etkisi tüm gruplarda önemsiz (P>0.05) bulunmuştur. Süt içirme süresinin 6. ay incik çevresine etkisi erkek buzağılarda çok önemli (P<0.01), dişi buzağılarda önemsiz (P>0.05); diğer vücut ölçülerine etkisi ise tüm gruplarda önemsiz (P>0.05) bulunmuştur. Yapılan ekonomik analize göre ise 1. grup buzağıların içtiği sütün maliyeti, 2. ve 3. gruba göre sırasıyla % 28.6 ve % 42.9 daha düşük gerçekleşmiştir. 2000, 63 sayfa
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Siyah Alaca sığırlarda laktasyonun ilk 10 gününde sütün bileşiminde meydana gelen değişim
    (1999) Şekerden, Özel; Tapkı, İbrahim; Şahin, Mehmet
    Bu araştırma Reyhanlı Tarım İşletmesi (T.İ.M) Siyah Alaca sığırlarında laktasyonun I. gününden 10. gününe kadar olan periyodda süt kompozisyonundaki değişimin belirlenmesi için gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın materyalini 24.10.1997-29.03.1998 periyodunda buzağılayan 17 ineğin laktasyonlarının 1. gününden 10. gününe kadar sabah sütlerinden alınan süt örneklerine ait veriler oluşturmuştur. 1. gün örneklerinin kompozisyonu, diğer günlerden çok farklıdır. Protein oranındaki değişim laktasyonun ilk 8 gününde, toplam kuru madde (TKM) oranındaki değişim laktasyonun ilk 9 gününde tamamlanmakta;yağ,yağsız kuru madde (YKM).ve kül oranlarındaki değişim ise laktasyonun 10. gününe kadar devam etmektedir. Kolostrum periyodundaki süt kompozisyonu ortalamaları yağ ve laktoz oranları için laktasyonun ilk 7 gününde, TKM, YKM ve kül oranlan için laktasyonun 10 gününde stabil olmuştur.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim