Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Akgün, Mehmet Hanifi" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    İki buğday çeşidinde (Triticum aestivum L.) tuz-silikon etkileşimleri
    (Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, 2015) Akgün, Mehmet Hanifi; Ergün, Nuray
    Bu araştırmada, buğday (Triticum aestivum L cv. Dağdaş ve ES-14) fidelerinde tuz, silikon (Si), tuz-Si etkileşimleri incelenmiştir. Kök, sürgün boyu ve kök, sürgün kuru ağırlıkları, katalaz (CAT), glutatyon redüktaz (GR), askorbat peroksidaz (AP) enzim aktiviteleri, serbest prolin miktarı ve mineral miktarları belirlenmiştir. Çalışmamızda silikon ve 200 mM tuz+silikon uygulaması sürgünde boy ve kuru ağırlıkta artışa neden olmuştur. Tuz ve tuz+Silikon uygulaması özellikle Dağdaş çeşidinde CAT aktivitesinde önemli derecede artışa neden olmuştur. Tuz+Silikon ve Silikon uygulamaları ES-14 çeşidinde GR aktivitesini arttırmıştır. Dağdaş çeşidinde ise APX aktivitesi 200 mM tuz ve 150 mM tuz+ Si uygulamalarında önemli derecede artmıştır. Si uygulaması her iki çeşit buğday fidelerinde de Ca, Na, K ve Mg birikiminde artışa neden olmuştur. Anahtar Kelimler: Antioksidan enzim, tuz, buğday.
  • [ N/A ]
    Öğe
    Parameters Response of Salt-Silicon Interactions in Wheat
    (Natural and Engineering Science, 2023) Akgün, Mehmet Hanifi; Ergün, Nuray
    Wheat is the most important plant in the history of mankind, especially in terms of nutrition, by increasing its resistance from the past to the present. The negative change in the environmental conditions increases the stress factors in the soil and seriously affects agricultural productivity. Some physiological analyzes were carried out to examine salt, silicon and salt-silicon interactions on wheat seedlings. In the present study salt, silicon, salt–silicon and their interactions were investigated on wheat (Triticum aestivum L cv. Dağdaş and ES-14). Root dry weight, shoot dry weight, shoot and root length. In our study; Si increased shoot dry matter and weight in 200 mM salt+ Si treatment. © 2023, Natural and Engineering Science. All rights reserved.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim