Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Aksu, Tayfan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Yumurta tavuğu rasyonlarına maya (Saccharomyces cerevisiae) ve enterococcus faecium katkılarının performans, yumurta kalite kriterleri ve barsak mikroflorası üzerine etkileri
    (2013) Gül, Mehmet; Yörük, Mehmet Akif; Sağlam, Yavuz Selim; Aksu, Tayfan
    Bu araştırmada yumurta tavuğu rasyonlarında maya (Saccharomyces cerevisiae) ve Enterococcus faecium yem katkımaddelerinin performans ve yumurta kalite kriterleri üzerine etkilerinin karşılaştırmalı olarak belirlenmesi amaçlandı. Bu amaçla, Grup 1’de: Kontrol (K), Grup 2’de: K+ 1 g/kg Entereococcus faecium (EC) (cylactin ME 10 1x1010 cfu/g) ve Grup 3’te:K+ 1g/kg maya (SC) (Saccharomyces cerevisiae) katkıları yeme uygulanarak yumurta tavuklarının performans parametreleri,bağırsak mikroflorası ve ince barsak villus uzunlukları karşılaştırıldı. Araştırmada 45 haftalık yaşta toplam 108 adet Lohmanırkı kahverengi ticari yumurtacı tavuk kullanıldı. Deneme grupları her grupta 36 tavuk olacak şekilde 3 farklı grup olaraktasarlandı. Yem tüketimi, yumurta üretimi, yumurta ağırlığı, yemden yararlanma oranı bakımından gruplar arasındaistatistiksel olarak fark olmadığı bulundu (P>0.05). Benzer şekilde yumurta kalite kriterleri bakımından gruplar arasındaistatistiki bir farklılık tespit edilmedi. Total bakteri sayısı, Enterococcus feacium katkılı gruba göre kontrol ve maya katkılıgrupta azaldı. Mide barsak sistemindeki total maya-mantar sayısı, maya katkılı grupta artmış ancak kontrol ve Enteroccus faecium katkılı grupta azaldı. Serum kırmızı kan hücreleri (SRBC) bakımından gruplar arasında fark olmadı. Sonuç olarak, Enteroccus faecium ve maya katkısının yumurtlama performansı ve yumurta kalite kriteri üzerine etkisinin olmadığı, ancaktotal bakteri sayısının Enterococcus faecium katkılı grupta, total maya-mantar sayısının ise maya katkılı grupta arttığı,Saccharomyces cerevisiae ve enterococcus’un SRBC üzerine istatistiksel olarak bir etki göstermediği tespit edildi.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim