Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Arpaci, Bekir Bulent" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ N/A ]
    Öğe
    DETERMINATION OF CAPSAICINOIDS AND SCOVILLE HEAT UNIT IN DIFFERENT ORNAMENTAL CAPSICUM GENOTYPES GROWN IN TURKEY USING HPLC
    (Parlar Scientific Publications (P S P), 2021) Duman, Ahmet Dogan; Mavi, Kazim; Arpaci, Bekir Bulent; Didin, Mustafa; Duman, Dilara Sena
    Spices are used as flavoring, coloring, and preserving agents in foodstuff. Pepper plants (Capsicum ammum L.) area commercially grown as ornamental (plants or fruits) or to produce fruits. Pepper fruits are consumed fresh or processed as dried product (crushed, paste, spice, powder. flake, seasonings, oleoresin, etc.). Capsicum family has a long history of cultivation and utilization as a food product. In general, the consumer's choice depends on various quality characteristics. As an ancestral spice. red chilli peppers are pungent and edible fruit obtained from many varieties within the Capsicum genus (over 90 and also 2000 species). Red chilli pepper demonstrates good quality degree due to the existence of phytochemicals, colour, taste, flavor, smell, and bitterness. In this study, the liquid chromatography (LC) procedure was employed for the investigation of pungency and Scoville Heat Unit (SHU) in a total 21 different genotypes of Capsicum species.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim