Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Aslan, Oznur" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    The Eff ect of Total Mix Ration with Xylitol Supplementation on In Vitro Ruminal Total Gas and Methane Production, Digestion Values, Organic Acids, Ammonia-Nitrogen, and the Number of Total Protozoa in Dairy Cattle
    (Kafkas Univ, Veteriner Fakultesi Dergisi, 2022) Soylu, Yildiray; Kara, Kanber; Onel, Suleyman Ercument; Yilmaz, Sena; Oztas, Mehmet Akif; Aslan, Oznur
    The study aimed to determine the effect of xylitol, added to the dry period total mix ration (TMR) of dairy cattle, on in vitro rumen fermentation, total gas production, methane production, estimated digestion values, organic acids and ammonia-nitrogen contents and the number of total protozoa. Xylitol was added to dairy cattle TMR at different rates (0%, 2% 4%, and 8%; dry matter basis). The xylitol supplementations at 2 and 4% did not affect in vitro total gas production, in vitro methane production, metabolizable energy (ME) and organic matter digestibility (OMd) values (P 0.05). The molarities of total volatile fatty acid (TVFA) percentages of acetic acid (AA), propionic acid (PA) and butyric acid (BA) in TVFA, ammonia-nitrogen concentration, and the number of total ciliate protozoa of the in vitro rumen fluid of xylitol supplementations at 2%, 4%, and 8% were similar to those of control TMR (P 0.05). Besides, 2% and 4% xylitol supplementations to dairy cattle TMR numerically increased the concentration of ammonia-nitrogen and the number of total ciliate protozoa in in vitro fermentation fluid (P 0.05). Consequently, the supplementation of 2% and 4% xylitol to dairy cattle ration did not affect the in vitro rumen fermentation (total gas production, methane production, estimated digestion values, organic acids and ammonia-nitrogen parameters). However, 8% supplementation xylitol to dairy cattle ration had the potential to affect the before-mentioned in vitro ruminal fermentation parameters adversely.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim