Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Avci, M." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    The effect of molasses-based pre-fermented juice on the fermentation quality of first-cut lucerne silage
    (Wiley-Blackwell, 2011) Denek, N.; Can, A.; Avci, M.; Aksu, T.; Durmaz, H.
    The aim of this study was to evaluate the possible effect of pre-fermented juice (PFJ) on the fermentation quality and nutritive value of first-cut lucerne (Medicago sativa L.) silage. The PFJs were prepared using barley (B), wheat (W) and grass herbages (G). Both fresh (PFJ-B, PFJ-W and PFJ-G) and frozen (PFJ-B(F), PFJ-W(F) and PFJ-G(F)) PFJs were examined. Frozen PFJs were prepared by freezing fresh PFJs at -22 degrees C with 20% glycerol (v/v). Treatments of lucerne silage included (1) control; (2) silage treated with PFJ-B; (3) silage treated with PFJ-W; (4) silage treated with PFJ-G; (5) silage treated with PFJ-B(F); (6) silage treated with PFJ-W(F); and (7) silage treated with PFJ-G(F). All the treatments consisted of five replicate silos, and they were prepared in 1 center dot 0-L glass jar silos. Results showed that silages treated with fresh and frozen PFJs, regardless of plant material, had better fermentation quality than the control silage in terms of lower pH, butyric acid (BA) and ammonia nitrogen (NH(3)-N) concentrations, as well as higher lactic acid (LA) concentration (P < 0 center dot 05) and in vitro organic matter digestibility (IVOMD), metabolizable energy (ME) content, and gas production values (P < 0 center dot 05). Results indicated that PFJ treatments enhanced the nutritive value, fermentation quality and IVOMD, ME content and gas production values of first-cut lucerne silages.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim