Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Basak, Hakan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Response of Mycorrhiza-Inoculated Pepper and Amino Acids to Salt Treatment at Different Ratios
    (Taylor & Francis Inc, 2019) Basak, Hakan; Cimrin, K. Mesut; Turan, Metin; Gunes, Adem; Ozlu, Ekrem
    Mycorrhiza has attracted interest as one of the microorganisms that increase a crop's salt stress tolerance. This study was conducted to determine the impacts of mycorrhiza inoculation and applying salt at different ratios on the yield of peppers and amino acid concentrations. The study was conducted in greenhouse conditions on loamy soils with four salt treatments, two mycorrhiza inoculations and a control in a complete randomized block design. The present study indicated that salt treatment alone was significantly correlated with crop stem and root amino acid concentrations, RWC% and leaf sizes, whereas applying mycorrhiza showed a positive relationship to stem height, stem and root wet weight, and root amino acids but led to a decloine in root serine and glutamine, and stem amino acid and glutamine. In conclusion, inoculating with mycorrhiza was observed to make a positive contribution to salt stress tolerance at different levels in almost all the parameters examined.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim