Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Bolat, Duran" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Formaldehitle muamele edilmiş soya küspesinin rumende parçalanma özellikleri
    (2003) Yörük, Mehmet Akif; Gül, Mehmet; Aksu, Taylan; Bolat, Duran
    Bu çalışma, farklı düzeylerdeki formaldehit muamelesinin soya küspesinin (SK) rumendeki kuru madde (KM), ham protein (HP), efektif kuru madde (EKMP) ve efektif protein parçalanabilirliği (EPP), ile bunlara ait parçalanma parametreleri (a, b, a+b, c) üzerine etkisini incelemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada SK ham protein miktarının %0, 0.3, 0.6 ve 0.9'u düzeyinde formaldehit ile muamele edilerek 2, 4, 8, 16, 24 ve 48 saatlik sürelerde nanende inkubasyona tabi tutulmuştur. Muamelesiz ve %0.3, 0.6 ve 0.9'u düzeyinde formaldehit muameleli SK'nin 48 saatlik inkubasyonda kuru madde parçalanabilirliği sırasıyla %89.38, 85.04, 77.09, 70.81 ham protein parçalanabilirliği %87.67, 79.98, 68.42, 58.61 olarak bulunmuştur (P < 0.01). Yine k=0.05 de efektif kuru madde parçalanabilirliği %58.58, 55.15, 52.38, 49.85 efektif ham protein parçalanabilirliği ise %49.48, 44.55, 39.75, 36.73 olarak tespit edilmiştir (P < 0.01). Çalışmada parçalanma parametrelerinin de (b, a+b) muamelelerden önemli derecede etkilendiği saptanmıştır (P < 0.05). SK'nin gerek kuru madde gerekse ham protein parçalanma oranlarının formaldehit muamelesi ile önemli derecede azaldığı, bu azalmanın formaldehit düzeyi ile doğru orantılı olduğu belirlenmiştir.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim