Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Carşanba, Erdem" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Hatay bölgesinde üretilen firiğin besinsel değerlerinin incelenmesi
    (2017) Carşanba, Erdem; Akça, İsmail; Timur, Mahir
    Bu çalışmada, Hatay bölgesinde üretilen Firiğin besin değeri, dört Firik numunesi kullanılarak incelenmiştir. Firik örneklerinin protein, kül, nem, toplam şeker, yağ, tuz, ham selüloz içerikleri ve yağ asidi profili belirlenerek elde edilen değerler bulgur ve pirinç gibi benzer gıdalar ile karşılaştırılmıştır. Firiğin, protein ve kül içeriği bulgur ve pirinçten yüksek, şeker ve yağ içeriği ise daha düşüktür. Buna ek olarak, esansiyel yağ asitleri olarak bilinen yüksek miktarda linoleik asit ve oldukça uygun miktarda linolenik asit elde edilmiştir. Sonuç olarak, Hatay'da üretilen Firiğin karbonhidrat esaslı diğer gıdalardan daha iyi besinsel özelliklere sahiptir. Elde edilen veriler Firi k günlük diyetin besin değerini artırmak için kullanılabileceğini göstermektedir

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim