Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Demir, Ersin" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ N/A ]
    Öğe
    Çukurova koşullarında bazı atdişi mısır genotiplerinin performanslarının belirlenmesi
    (2016) Demir, Ersin; Konuşkan, Ömer
    Bu araştırma, 2014 yılı ana ürün yetiştirme sezonunda Çukurova Bölgesini temsil eden ve farklı agroekolojik özelliklere sahip 3 ayrıalt bölgede (Reyhanlı-Hatay, Karataş ve Ceyhan-Adana) yürütülmüştür. Deneme tesadüf blokları deneme deseninde4 tekerürlü olarak kurulmuştur. Çalışmada ana ürün mısır çeşitleri kullanılmış olup ele alınan çeşitlerin, tane verimi ve bazı tarımsal özellikleri incelenmiştir. Araştırmada Pasha, Frida, 31P41, P1574,T83, DKC 6589,DKC 6590, DKC 6717, DKC 6815, Kalumet, Kopias, Kermes mısır çeşitleri kullanılmıştır. İncelenen özellikler yönünden mısır çeşitleri ve yetiştirme bölgeleri arasında önemli farklılıklar belirlenmiştir. En yüksek tane verimi Reyhanlı'da P 1574 (1244.6 kg/da), Karataş'ta Kermes (1593.6 kg/da), Ceyhan'da ise DKC 6589 (1479.3 kg/da) çeşidinden elde edilmiştir. Çeşit ortalamaları dikkate alındığında, Çukurova bölgesi için en stabil çeşitlerin DKC 6589 ve Kermes çeşitlerinin olduğu söylenebilir
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Farklı ekolojik koşullarda bazı atdişi mısır genotiplerinin performanslarının belirlenmesi
    (Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, 2016) Demir, Ersin; Konuşkan, Ömer
    Bu araştırma, 2014-2015 yılı ana ürün yetiştirme sezonunda Çukurova Bölgesini temsil eden ve farklı ekolojik özelliklere sahip 3 ayrı alt bölgede yürütülmüştür. Deneme tesadüf blokları deneme desenine göre 4 tekerrürlü olarak kurulmuştur. Çalışmada 12 adet ana ürün mısır çeşidi (Pasha, Frida(Progen), 31 P 41, P1574,T83 (Pioner), DKC 6589,DKC 6590, DKC 6717, DKC 6815(Monsanto), Kalumet, Kopias, Kermes (Kws Türk company) kullanılmış olup ele alınan çeşitlerin, tane verimi ve bazı tarımsal özellikleri incelenmiştir. İncelenen özellikleri yönünden mısır çeşitleri ve yetiştirme bölgeleri arasında önemli farklılıkların olduğu belirlenmiştir. Farklı bölgelerde denenmiş olan çeşitlerde en yüksek tane verimi Hatay'da, P 1574 (1244,6 kg/da), Karataş'ta Kermes (1593,6 kg/da), Ceyhan'da ise DKC 6589 (1479,3 kg/da) çeşitlerinden elde edilmiştir.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim