Yazar "Eraslan, Yasemin" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Hatay bölgesindeki domates salçası, biber salçası ve pul biberi örneklerinin ekstrasyonu ve analizleri(Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, 2004) Eraslan, Yasemin; Sangün, Mustafa KemalÖZET HATAY BÖLGESİNDEKİ DOMATES SALÇASI, BİBER SALÇASI VE PUL BİBERİ ÖRNEKLERİNİN EKSTRAKSİYONU VE ANALİZLERİ Çalışmamızın amacı Antakya da üretilen domates salçası, biber salçası ve pul biber ürünlerinden örnekler alınarak, farklı yöntemlerle ekstrakte edilmesi ve kimyasal bileşenlerinin saptanmasıdır. Bölgemizde çok fazla tüketilmesi sebebiyle, domates salçası, biber salçası ve pul biber karoten ve pigment kaynağı olarak seçilmiştir. Domates salçası, biber salçası ve pul biberden Soxhlet ve ultrasonik banyo yardımıyla pigment (karotenler) ekstraksiyonu yapılmıştır. Elde edilen ekstraktların analizi UV spektrofotometresi ve GC-MS ile yapılmıştır. Ekstraktlar analiz edilerek mevcut pigmentler ve bileşenler (%) belirlenmiştir. 20004, 95 Sayfa