Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Gursoy-Balci, Alev Canan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Evaluation of volatile compounds and free fatty acids in set types yogurts made of ewes', goats' milk and their mixture using two different commercial starter cultures during refrigerated storage
    (Elsevier Sci Ltd, 2011) Guler, Zehra; Gursoy-Balci, Alev Canan
    Six different types of yogurt were manufactured from Damascus goat milk, Awassi ewe milk and a mixture of equal portions of the 2 species of milk using 2 types of commercial yogurt cultures (CH-1 and YF-3331). Yogurts were chemically analysed at 1, 7, 14 and 21 days of storage. Results showed that cultures significantly affected acetaldehyde (P < 0.05), acetone (P < 0.05) and diacetyl (P < 0.001) contents. Type of milk significantly influenced acetaldehyde (P < 0.05), diacetyl (P < 0.001), acetoin (P < 0.001) and ethanol (P < 0.05) levels. Significant variations occurred in acetaldehyde (P < 0.001) and acetoin (P < 0.05) contents during the storage. Short-chain free fatty acids were the highest in ewes' milk yogurt made with culture YF-3331, and increased during storage, while the levels of medium-chain free fatty acids, except for decanoic acid, were unchanged and the amount of long-chain free fatty acids decreased during storage. Cultures used and types of milk had no effect on long-chain free fatty acids in yogurts. (C) 2011 Elsevier Ltd. All rights reserved.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim