Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Kesre, Cihan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Physical characteristics of corn extrudates supplemented with red lentil bran
    (Elsevier, 2022) Kesre, Cihan; Masatcioglu, M. Tugrul
    In this study, extruded snacks were produced from corn flour supplemented with red lentil bran (RLB), and effects of exit-die temperature (110, 130 or 150 degrees C), feed moisture content (19 or 21%), and bran levels (5 or 10%) on the physical and textural properties of extrudates were investigated. A 5% RLB addition level improved the radial expansion index (REI) values of extrudates produced at relatively low exit-die temperature (110 and 130 degrees C), compared to control samples. Among the bran supplemented samples, the highest REI (4.46) and the lowest extrudate density (ED) (164 kg m(-3)) results were obtained from 5% RLB blended corn extrudates produced at 150 degrees C exit-die temperature and 19% feed moisture content. High correlations were determined between extrudates REI and crunchiness (R-2 = 0.871) between ED and hardness (R-2 = 0.890) and between REI and ED (R-2 = -0.857). Whereas REI, ED and colour values of extrudates significantly (p < 0.001) influenced by RLB addition to feeding recipe; hardness and crunchiness were not considerably affected. These results show RLB one of the pulse by-products can be used practically in the development of fibre-rich extruded snacks and utilised to provide products with added-value from lentil wastes.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim