Yazar "Orhan, Emine" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Antioxidant activities and fatty acid composition of wild grown myrtle (Myrtus communis L.) fruits(Pharmacognosy Network Worldwide, 2010) Serce, Sedat; Ercisli, Sezai; Sengul, Memnune; Gunduz, Kazim; Orhan, EmineThe fruits of eight myrtles, Myrtus communis L. accessions from the Mediterranean region of Turkey were evaluated for their antioxidant activities and fatty acid contents. The antioxidant activities of the fruit extracts were determined by using 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) and beta-carotene-linoleic acid assays. The fatty acid contents of fruits were determined by using gas chromatography. The methanol extracts of fruits exhibited a high level of free radical scavenging activity. There was a wide range (74.51-91.65%) of antioxidant activity among the accessions in the beta-carotene-linoleic acid assay. The amount of total phenolics (TP) was determined to be between 44.41-74.44 mu g Gallic acid equivalent (GAE)/mg, on a dry weight basis. Oleic acid was the dominant fatty acid (67.07%), followed by palmitic (10.24%), and stearic acid (8.19%), respectively. These results suggest the future utilization of myrtle fruit extracts as food additives or in chemoprevention studies.Öğe Farklı sistemlerde yetiştirilen çileklerin (Fragaria x ananassa Duch.) meyve eti sertlik ölçümleri arasındaki ilişkiler(2008) Serçe, Sedat; Gündüz, Kazim; Özdemir, Emine; Kıyga, Yelda; Orhan, Emine; Ercişli, SezaiBu çalısmada, genis bir genetik çesitlilik içeren 11 çilek çesidi ısıtmalı cam sera, plastik sera ve açıkta olmak üzere üç yetistiricilik sisteminde yetistirilerek, çesitlerin meyve eti sertlikleri üç degisik yöntemle (Sessel sertlik sensörü; 5 mm uçlu el penetrometresi; 8 mm uçlu penotrometre) belirlenmistir. Üç yöntem arasındaki iliskilerden sadece iki penetrometre arasındakiler her üç yetistirme yerinde de önemli (R2= 0.60 – 0.93) bulunmus, öteki iliskilere ait regresyon degerleri istatistiksel olarak farklılık göstermemistir. Sonuçlar aynı genotiplere ait meyve eti sertlik degerlerinin, farklı yetistirme sistemlerinde degisik olmaları yanında farklı yöntemlerle belirlendiklerinde de degisim gösterdiklerini; ve bu degisimler arasındaki iliskilerin benzesmedigini göstermistir.