Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Park, Jae Won" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Comparative study on degradation, aggregation and rheological properties of actomyosin from cold, temperate and warm water fish species
    (2014) Eştürk, Okan; Park, Jae Won
    Bu çalışmada, Alaska pollock (Theragra chalcogramma), Pacific whiting (Merluccius productus), bigeye snapper (Priacanthus spp.), lizardfish (Saurida spp.) ve threadfin bream (Nemipterus spp.) surimilerinden hazırlanan aktomyozinin proteolitik parçalanma ve ısıl topaklanma eğilimi ve reolojik özellikleri karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Arıtılmamış aktomyozin örneklerinde belirgin bir endojen proteolitik aktivite görülürken, Pacific whiting ve lizardfish en yüksek proteolitik aktiviteyi göstermişlerdir. SDS-PAGE analizi, Pacific whiting, bigeye snapper, lizardfish ve threadfin bream miyozin ağır zincir bantlarının yoğunluğunun inkübasyon süresi uzadıkça azaldığını, orta ve düşük molekül ağırlıklı proteinlerin oluştuğunu göstermiştir. Test edilen bütün balık türleri için 0,5°C dk–1 ısıtma hızı daha yüksek bulanıklık değerlerine neden olurken, bunu 1,0°C dk–1 ve daha sonra 2,0°C dk–1 ısıtma hızları izlemiştir. Bulanıklığın artmaya başladığı sıcaklık değeri balık türünden belirgin bir şekilde etkilenmiştir. Aktomyozinin sıcaklık tarama testlerinden elde edilen dinamik depolama modülü pik sıcaklıklarının diferansiyel taramalı kolorimetre geçiş sıcaklık değerlerine yakın olduğu görülmüştür. Bu, dinamik testlerden elde edilen piklerin protein denatürasyon sıcaklıkları ile ilgili olduğuna işaret etmektedir. Düşük ısıtma hızları, ısıl geçiş sıcaklığının daha düşük bir değere kaydırmıştır. Bu sonuçlar, protein jeli oluşum özellikleri ve proteolitik parçalanma açısından balık türlerinin ısıl hassasiyetinin daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim