Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Tarhane, A. Kanici" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Use of Lactobacillus farciminis to improve antioxidant status of Tuj lambs
    (South African Journal Of Animal Sciences, 2021) Aydin, O. Durna; Yildiz, G.; Merhan, O.; Bulut, S. Ulufer; Tarhane, A. Kanici; Ambarcioglu, P.; Sezer, M.
    The aim of this study was to investigate the effects of Lactobacillus farciminis on growth traits and antioxidant status in preweaning and postweaning Tuj lambs. Twenty lambs were divided into four groups, regardless of gender, with a mean live weight of 7.81 +/- 0.50 kg. At the start of the experiment, the average age of the lambs was seven days. During the six-week preweaning period, control (C) lambs were fed with colostrum only, and Lactobacillus farciminis was given orally to the treated lambs at 1 g/day/lamb (L1), 2 g/day/lamb (L2) or 4 g/day/lamb (L3). The experiment continued for a total of 22 weeks. During the first six weeks, bodyweight (BW) increased significantly in L1 at the sixth week. Also during this period, bodyweight gain (BWG) in L2 at 2 -3 weeks and in L3 at 5 -6 weeks differed from C. In the subsequent period, BW and BWG were not affected by probiotic supplementation. The effects of probiotic supplementation on malondialdehyde (MDA), nitric oxide (NO), superoxide dismutase (SOD), glutathione peroxidase (GPx), and catalase (CAT) were significant throughout the experiment, with the effect on glutathione (GSH) also being important in the first six weeks. Thus, Lactobacillus farciminis provided orally to Tuj breed lambs could be used to improve their antioxidant status without compromising growth.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim