Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Yufera, Manuel" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Na-alginat mikrokapsüllerinin biyokimyasal kompozisyonları üzerine bir çalışma
    (2012) Naz, Mehmet; Yufera, Manuel
    Bu çalışmada, 80?-900 ? arasındaki Na-alginat mikrokapsullerinin biyokimyasal kompozisyonlarındaki değişimler belirlendi. Bu amaca ulaşmak için mikrokapsüllerin 6 grubu (80-200?; 200-250?; 250-355?; 355-500?; 500-900?; >900?) analiz edildi. Mikrokapsüllerin kuru madde, kül ve lipit miktarları arasında önemli farklılıklar bulundu (P<0,05). En yüksek kuru madde, kül ve lipit miktarları sırasıyla % 98.32 ±0.02 (80-200?) , % 3.91 ±0.02 (>900?) and % 21.85 ±0.85 (355-500?) gruplarda bulundu. Mikrokapsül gruplarının protein miktarları arasındaki farklılıklar istatistiksel olarak önemli oldu (P<0,05). Sonuçlar, en yüksek protein miktarının 80-200?’luk grupta % 66.24 ±0.05 olduğunu gösterdi. Çalışmamız, deniz balık larvalarında gözlenen düşük yaşama ve büyüme oranlarının larvaların beslenmesinde kullanılan mikrokapsüllerin biyokimyasal kompozisyonlarında gözlenen değişimlerin sonucuyla ilişkili olabileceğini ortaya çıkarmıştır. Sonuç olarak gelecek çalışmalarda, sürdürülebilir akuakültür için diğer üretim metotlarıyla farklı büyüklük sınıflarında üretilen mikrokapsüllerin biyokimyasal kompozisyonlarındaki değişimlerin araştırılması gerekir.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    The potential inhibitory effects of the commercial diets on protease activities of Dentex dentex larvae and live foods
    (2012) Naz, Mehmet; Yufera, Manuel
    Bu çalışmanın amacı, Dentex dentex larvaları ve canlı gıdaların proteaz aktiviteleri üzerine ticari yemlerin potansiyel inhibitör etkilerini belirlemektir. Larvaların en yüksek ve en düşük proteaz aktiviteleri sırasıyla 387,08 ±0,23 U/mg protein ve 54,66 ±0,15 U/mg protein olarak tespit edildi. Canlı gıdaların en yüksek ve en düşük proteaz aktiviteleri sırasıyla Artemia metanaupli (414,5 ±0,41 U/mg protein) ve rotiferde (156,25 ±0,09 U/mg protein) bulundu. Larvaların ve canlı gıdaların proteaz aktiviteleri üzerine ticari yemlerin inhibisyon miktarları arasında istatistiksel olarak önemli farklılıklar bulundu (p<0,05). Aynı zamanda, inhibisyon yüzdeleri arasında da istatistiksel olarak önemli farklılıklar gözlendi (p<0.05). Zenginleştirilmiş rotiferler üzerinde, Caviar (200- 300?), Caviar (300-500?) ve copepod’un en yüksek inhibisyon yüzdeleri sırasıyla %91.86 ±0.26, %90.72 ±0,13 ve %90.82 ±0.22 olarak bulundu. Buna ilaveten 35 günlük larvalarda, Caviar (100-200?) ve Protonun (200-400?) en yüksek inhibisyon yüzdeleri sırasıyla %93.57 ±0.18 ve %93.34 ±0.22 olarak gözlendi. Rotiferlerin proteaz aktiviteleri üzerine Caviar’ın (200-300?) etkisi en düşük seviyede oldu. Genelde, larvaların proteaz aktiviteleri üzerinde kopepod’un diğer ticari yemlerden daha düşük bir inhibitör etkisine sahip olduğu gözlendi. Kopepod, 30 günlük larvaların proteaz aktiviteleri üzerinde en düşük etkiyi gösterdi. Canlı gıdaların proteaz aktiviteleri üzerine ticari yemlerin inhibisyon etkileri rotiferler dışında yüksek oldu. Çalışmamız larvaların ve canlı gıdaların proteaz aktiviteleri üzerine sövraj dönemi boyunca kullanılan ticari yemlerin inhibitör etkilerinin dikkate alınması gerektiğini ortaya koymuştur. Sonuç olarak gelecekteki çalışmalarda, kuluçkahanelerde yaşama ve büyüme oranlarını arttırmak için deniz balık larvaları ve canlı gıdaların proteaz aktiviteleri üzerine ticari yemlerin potansiyel inhibitör etkilerinin araştırılması tavsiye edilmiştir.

| Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim