Yazar "Şahin, Sema Sezen Şibiroğlu" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Hatay ili merkez ilçede piliç eti tüketim durumu ve tüketici özelliklerinin belirlenmesi(Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, 2014) Şahin, Sema Sezen Şibiroğlu; Yıldırım, HakanBu çalışmada, Hatay il merkezinde yaşayan tüketicilerin piliç eti tüketim alışkanlıkları araştırılmıştır. Araştırmada 1000 adet anket kullanılmıştır. Toplanan verilerin değerlendirilmesinde frekans tabloları, yüzde (%) hesaplamalar ve grafiklerden yararlanılmıştır. Tüketicilerin genel olarak % 47 oranla aylık gelirlerinin 401-800 TL'sini gıda harcamalarına ayırdıkları tespit edilmiştir. Et çeşitleri karşılaştırıldığında, tüketiciler tarafından % 41.5'lik payla en çok tavuk etinin tercih edildiği saptanmıştır. Bireyler aylık 1-5 kg aralığında tavuk eti tüketmektedirler. Diğer taraftan, kişiler tavuk etini tüketirken daha fazla damak tadı ve besin değerini önemsemişlerdir. Ayrıca, tüketicilerin tavuk eti alım tercihleri en fazla % 79.6 oranla "son bir haftada 1-3 kg" olarak belirlenmiştir. Tavuk sakatatının büyük oranda (% 86) tüketilmediği tespit edilmiştir. Sonuç olarak Hatay il merkezinde yaşayan insanlar için tavuk eti üretimi ve tüketimi son derece önemlidir. Kişilerin, damak tatları, kültürleri, eğitim durumları ve gelir düzeyleri gibi tüketim alışkanlıkları onların piliç eti tüketimleri üzerine doğrudan ya da dolaylı etkide bulunmaktadır. 2014, 51 Sayfa Anahtar kelimeler : Hatay, Piliç eti tüketimi