Yazar "Hazman, Burak" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe The effect of different first feeds on proteolytic activity of the northern Pike, Esox lucius linneaus 1758, post- larvae(2014) Hazman, Burak; Gökçek, KayaTurna, Esox lucius , balığı post-larvaları besin keselerinin tüken mesi takiben ilk on günlük dönemde alabalık mikro diet yemi, Artemia nauplii ve plankton ile beslenmiş ve post-larvaların proteolitik aktivitesi ölçülmüştür. Çalışmanın sonucunda, farklı tip besinlerin proteolitik aktivite üzerinde istatistiki açıdan önemli bir etkisinin olduğu tespit edilmiştir (P<0,05). Proteaz aktivitesinde ölçülen en yüksek değerler Artemia (228 ,22±15 ,44 U/mg ) ve plankton (302 ,78±45 ,85 U/mg ) gruplarında 2. günde , mikro diyet (202 ,05 ± 19, 79 U/mg ) grubunda ise 3. günde elde edilmiştir. Bu noktadan sonra, tüm gruplardaki proteaz aktivitesi düşmeye başlamıştır. Daha sonra, proteaz aktivitesinin 8. günde Artemia ve plankton gruplarında, 9. günde ise mikro diyet grubunda bariz bir şekilde arttığı belirlenmiştir. Diğer besinlerle karşılaştırıldığında, turna balığı post- larvalarını plankton ile beslemenin proteolitik aktivite üzerine daha olumlu etki yaptığı gözlenmiştir.Öğe The Effect of Different First Feeds on Proteolytic Activity of the Northern Pike, Esox lucius Linneaus 1758, Post-Larvae(Central Fisheries Research Inst, 2014) Hazman, Burak; Gokcek, KayaThe Northern Pike, Esox lucius, post-larvae were fed with trout micro diet, Artemia nauplii and plankton at the first ten days after yolk - sac absorption and the proteolytic activity of the post-larvae were measured. According to the results, the proteolytic activity was significantly affected by the different type of first feed (P<0.05). The highest protease activities were obtained on 2nd day in Artemia (228.22 +/- 15.44 U/mg) and plankton (302.78 +/- 45.85 U/mg) groups, and on 3rd day in micro diet (202.05 +/- 19.79 U/mg) group. After this point, the enzymatic activity started to decrease in all groups. Thereafter, the conspicuous increase in protease activities of larvae was determined on the day 8th in Artemia and plankton group, but on the day 9th in micro diet group (P<0.05). In contrast to other feeding groups, it is observed that feeding pike post-larvae with plankton caused more positive effect on proteolytic activity than the other groups.Öğe Turna, Esox lucius, Linneaus 1758, balığının post larval dönemlerinde proteolitik enzim aktivitesinin belirlenmesi(Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, 2014) Hazman, Burak; Gökçek, Cemil KayaÇalışma, Macaristan Szent Istvan Üniversitesi Balık Yetiştiriciliği Bölümü'nde ve Mustafa Kemal Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Yetiştiricilik laboratuvarında yürütülmüştür. Bu besleme denemesinde, turna balığı (Esox lucius L., 1758)post-larvaların ilk beslenmeye başladığı andan itibaren ilk on günlük dönem boyunca alabalık mikrodiet yemi, artemia ve plankton olmak üzere üç farklı besin ile beslenmiş ve alınan post-larva örneklerinde proteolitik aktiviteölçülmüştür. Çalışmadan elde ettiğimiz bilgiler ışığında, turna balığı post-larvalarının plankton ile beslenmesinin, diğer yemlerle yapılan beslemeler ile karşılaştırıldığında, proteolitik enzim aktivitesinin artışı açısından daha olumlu etki yaptığı görülmüştür.